Sender - En løbemotivator

Sender – En løbemotivator

Sender Clausen er en fyr der er dukket op i mit Instagram feed rigtig ofte. Jeg følger masser af danske løbere på Instagram og ser hver dag masser af flotte og inspirerende billeder. Sender’s billeder er dog nogen af dem der skiller sig ud med en virkelig flot æstetik.

I dette portræt fortæller Sender om sit liv med løb.

Motivation for at løbe

For Sender betyder det lige så meget at blive inspireret, som at kunne inspirere andre.

“Min motivation for løb finder jeg ved at træne andre eller når jeg kan se min udvikling går den rigtige vej. Samtidig finder jeg det også motiverende når venner der dyrker løb også udvikler sig eller bliver motiveret igennem mig,” fortæller han.

“Det giver mig et smil på læben, når folk spørger nysgerrigt ind til hvordan det går – men samtidig at jeg kan motiverer andre til at komme i gang, når de ikke har, kunne finde troen på sig selv,” fortsætter han.

Har stort set altid løbet

“Jeg har løbet siden folkeskolen, men det er først indenfor de sidste 4 år at det er gået stærkt. Det startede med Copenhagen Marathon i 2014 og endte i en Ironman i 2016, men nu fokuserer jeg 100 % på løb.”

Løb er en perfekt ego sport, da man som sådan ikke er afhængig af andre end sig selv, men for Sender er det sociale aspekt vigtigt.

“Det er meget blandet hvem jeg løber med, jeg nyder selskab på turene, men samtidig at kunne blive udfordret når det gælder pace eller andet – men kan også godt lide en god stille og rolig tur, hvor snakken går.”

“Jeg løber typisk i Dyrehaven eller på Strandvejen, da jeg godt kan lide de lange strækninger, uden alt for mange lyskryds, men samtidig kan jeg nyde livet i Dyrehaven med træerne, der ændrer sig efter hvilken sæson vi er i, eller fange solens stråler ved Øresund. Men bruger også meget tid på Østerbro stadion, når der er intervaller på programmet.”

De næste mål

“Jeg har ikke så mange løb i kalenderen i den kommende tid, da jeg giver min krop lidt ro efter et hårdt efterår med både marathon og de mindre distancer. Så nu kigger jeg blot på hvad sæson 2019 skal byde på. Men en ting er sikkert, der skal jagtes pr på forskellige distancer.”

Ikke uden ambitioner

Sender løber ikke kun for sjov og konkurrencementaliteten er til at få øje på.

“Jeg har høje ambitioner, jeg vil gerne være helt med fremme, hvor de andre hurtigere herrer også er, så det betyder at jeg gerne vil lave gode tider på både 5 km, 10 km, halvmarathon og marathon-distancerne.”

“Den store drøm jeg har indenfor løb er at komme under den magiske grænse på 3 timer på marathon”

Supplerende træning

“Jeg svømmer og spinner en smule ved siden af, for at bryde det vante mønster, og så kan jeg  heller ikke helt slippe svøming og cykling, som er de to andre discipliner som er med i triathlon.”

“I bund og grund, gør jeg det for hyggens skyld, men også for at lave noget andet, så bentøjet får lidt ro fra den konstant belastning den får igennem løb eller mit erhverv.”

Sender på Instagram

Som tidligere nævnt er Sender meget aktiv på Instagram, hvor du kan finde ham som @senderclausen.

“Jeg bruger tit min Instagram til at dele billeder og historier, for at folk ser livets op og nedture indenfor løb, men samtidig ved at jeg motiverer andre den vej igennem, for hvis jeg kan kæmpe mig til en god tid på en 5’er, så kan vedkommen også, da han/hende har set hvor meget tid og energi jeg har lagt i træningen inden.”

“Jeg bruger det også som en dagbog til mig selv, for at minde mig om hvor jeg stod henne for 2 år siden og kan kigge tilbage på min udvikling,” fortæller Sender.

De hurtige Nike Zoom Pegasus Turbo

“De sidste par løbesko jeg  købte var Nike Zoom Pegasus Turbo, som er en virkelig lækker sko, hvor jeg føler at det er et par sutsko jeg har på – så selvom de var lidt dyre, så er de pengene værd og bestemt en sko, jeg aldrig bliver træt af at bruge,” fortæller Sender afslutningsvis.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Læs også

Martin Meyer

Martin løb fra depressionen

I dette portræt skal vi møde Martin. Martin er 31 år gammel og bor i Slagelse sammen med sin kæreste og datter

Løbe Udsalg i Nike Store

Løbe Udsalg i Nike Store

I dag er der blevet tilføjet nye varer til det store Løbe Udsalg i Nike Store. Vi har gjort det hårde arbejde

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder og gode tilbud fra Danske Løbere

Bemærk!
Efter tilmelding vil du modtage en mail hvor du skal bekræfte din tilmelding