Når løb holder kronisk sygdom på afstand

Når løb holder kronisk sygdom på afstand

Johnni Olsen løber ikke kun fordi han kan, men fordi det også er stærkt medvirkende til at holde en kronisk sygdom på afstand.

Johnni’s fortælling er rigtig god og en fantastisk fortælling om hvordan løb kan medvirke til at opnå en målbar bedre livskvalitet.

Morbus Bechterew

Johnni fik i 2016 konstateret rygsøjle-gigt, også kaldet Morbus Bechterew. Det er en kronisk lidelse der skaber forkalkning i rygsøjlen, og dermed giver stivhed og smerter i ryggen.” “Der er ingen kur, kun smertestillende i forskellige former og motion.” “Det er derfor vigtigt at holde ryggen i gang og i den sammenhæng begyndte jeg at løbe” fortæller Johnni.

Første løb i 2017

Selv om Johnni i dag har god fart i benene og er blevet en ivrig løber er det faktisk ikke ret længe siden han startede med at løbe.

“Jeg løb min første tur i maj 2017, og trænede regelmæssigt, ca. 3 gange om ugen og jeg gennemførte mit første halv maraton i Bønnerup Strand, som blev gennemført i tiden 2 timer og 6 minutter.”

Derefter blev Johnni desværre ramt at en skade der holdt ham uden i nogen måneder. Han havde ellers sat næsen op efter at løbe en hel maraton i oktober samme år. Den plan gik desværre også i vasken da en ny skade opstod.

Træningen blev genoptaget da det kunne lade sig gøre og i 2018 var det ved en halvmaraton i Holsterbro at Johnni’s nye PR skulle sættes. “Jeg løb i Holstebro i februar 2018, og formåede at komme igennem i tiden 1 timer og 37 minutter.”

Drømmene lever stadig

I september måned fik Johnni  lavet et struktureret træningsprogram, med 4-5 løb om ugen. Det har også genoplivet drømmen om at løbe den fulde maratondistance. “Mit nyeste mål er, at få løbet et helt maraton inden året er omme og komme under 1 time og 30 minutter på halv maraton. Derudover drømmer jeg lidt om en ultra run engang i fremtiden og måske en Ironman” fortæller han.

Johnni’s motivation for at løbe er først og fremmest at holde sin sygdom nede, men han finder også motivation i, at blive ved med at forbedre sine tider på henholdsvis 5, 10 og 21,1 km. “Jeg nyder at presse min krop til det yderste og håber jeg kan blive ved i mange år”, siger han.

Udover at løbe, så styrketræner og cykler Johnni også. “Styrketræningen er også ret vigtig for min sygdom, men jeg finder det heldigvis sjovt”.

Nike Fanboy

Johnni har en last som til udtryk da jeg spurgte ind til hvilket løbeudstyr han foretrækker.

“Jeg har altid været lidt fan af Nike, så det meste at mit tøj og mine sko er selvfølgelig fra Nike. Mit nyeste køb er Nike Pegasus 35, som er en helt fantastisk sko. Så har jeg også investeret i Nike Zoom Fly til konkurrence løb og PR forsøg. Det er helt sikkert en sko, der giver lige lidt ekstra fart”. Det er ikke første gang vi hører folk fremhæve netop Nike Zoom Fly løbeskoen – den giver altså noget ekstra.

Smertestillende er lagt på hylden

Johnni er et levende bevis på at løb kan være et fantastisk alternativ til smertestillende medicin. Og at man selv om man er kronisk syg, kan udrette store ting her i livet. “Det er vigtigt, at man kæmper igennem og ud på den anden side af smerten, så man får alle fordelene ved træningen.” “Jeg er gået fra at tage smertestillende hver eneste dag, til at tage en enkelt pille engang hver 4. måned” fortæller Johnni afslutningsvis.

Johnni har vores største respekt og vi er meget imponerede over hans udvikling – hvis du også vil følge hans videre færd skal du tage at følge ham på Instagram hvor han hedder @johnniolsen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Læs også

Danske Løbere Lyver

Danske Løbere lyver

Danske Løbere lyver og muligvis mere end andre danskere. Eller også er de bare meget sejere og mere standhaftige end gennemsnittet. Muligvis

Løbesko Valg 2018

Venstre eller Højre?

Løbesko kan man ikke få nok af og så snart der kommer nye modeller på markedet får man naturligvis et voldsomt behov

Sender - En løbemotivator

Sender – En løbemotivator

Sender Clausen er en fyr der er dukket op i mit Instagram feed rigtig ofte. Jeg følger masser af danske løbere på

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder og gode tilbud fra Danske Løbere

Bemærk!
Efter tilmelding vil du modtage en mail hvor du skal bekræfte din tilmelding