Løb og kampen mod en spiseforstyrrelse - Katrine Abel

Løb og kampen mod en spiseforstyrrelse

Katrine er 22 år gammel, og beskriver sig selv som en ustyrlig løbetosse fra  Aarhus. Når hun ikke løber,  studerer hun til dagligt til fysioterapeut.

Det er ikke svært for Katrine at sætte ord på hvad der er der motiverer hende til at løbe. “Jeg løber fordi det er mit mentale frirum. Når jeg løber føler jeg at jeg flyver. Det er den eneste motionsform, hvor jeg kan koble så meget fra, at jeg ikke tænker på noget, men derimod føler jeg mig som en fugl der flyver henover vandet,” fortæller hun.

“Flere spørg mig tit hvordan jeg kan holde ud at løbe så langt, men når man som jeg forbinder løb med afkobling og meningsfuldhed, så lægger jeg ikke mærke til hvor langt jeg har løbet og om det er hårdt for mig,” fortsætter hun.

“På alle mine løbeture opnår jeg ret hurtigt en steady state følelse, hvor jeg kan løbe solen sort. Herudover tror jeg bare at jeg er afhængig af ”Runners High,” fortæller Katrine.

Ny løber

Selv om Katrine kan mønstre så fine tider som 5 km på 20.58 og et halvmaraton på 1.33.07 har hun faktisk ikke tilbragt så lang tid i løbeskoene.

Hun fortæller, “når jeg siger til folk der ikke kender mig, at jeg kun har løbet seriøst i lige knapt et år og ellers siger, at jeg har spillet elite fodbold siden jeg var 6 år – så fører det ofte et skørt blik med sig.”

Efter at være kommet tilbage efter en korsbåndsskade har Katrine virkelig mærketen en udvikling i sit løb. Både på hvor lange distancer der kan løbes, men også på farten.

“Min krop har forandret sig meget via de mange løbeture og det er også derfor jeg i dag, er så bidt af løb – fordi jeg netop har fået ”løberkroppen” der er med til at gøre mig til en bedre og hurtigere løber.

Katrine-tid

Til spørgsmålet om hvem Katrine løber sammen med til dagligt svarer hun, “Jeg løber altid alene. Løb er som sagt mit frirum og her hvor jeg ikke tænker over noget. Det er Katrine-tid når det er allerbedst”.

Mange af Jer vi har interviewet nævner frirummet i løb, det betød også noget for Birthe som vi interviewede i sidste måned.

Nye udfordringer i 2019

Ved siden af løbet både cykler og svømmer Katrine også. Det er der en klar grund til og hun har da også et par ambitiøse planer for 2019. “Jeg vil rigtig gerne dyrke triathlon noget mere, hvor løbet helt klart kommer til at være min force. Camilla Lykke (dansk triathlet) er en kæmpe inspiration for mig – jeg synes hun er så sej og jeg kunne godt tænke mig at gå i samme retning som hende,” fortæller Katrine videre.

Som restitutionstræning har Katrine fået øjnene op for yoga. “Jeg nyder at gå ind i mig selv og mærke min krop. Yoga er god de dage jeg restituerer, da det ikke belaster kroppen på samme vis,” fortæller Katrine.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Jeg er vild med det her☀️+🚴🏼‍♀️+🌊=💯👏🏻😍👌🏻

Et opslag delt af Katrine Abel (@katrineabel95) den

Kampen mod spiseforstyrrelsen

Som tidligere nævnt studerer Katrine til fysioterapeut. Det studie har hun kunne bruge til at arbejde med et personligt problem hun har kæmpet med det sidste års tid.

Katrine lider nemlig af en spiseforstyrrelse. Hun føler at hun kan bruge sin viden fra studiet til at gøre kroppen så stærk som muligt og i stand til komme bekæmpe sygdommen.

“I dag bruger jeg træningen som et middel og en ressource til at komme ud af spiseforstyrrelsen. Det kan for mange lyde underligt, da vægtøgning og ekstra kalorie forbrænding ikke rigtigt rimer, men løb er som sagt mit frirum, hvad jeg nyder allermest og her jeg har det bedst.”

“Jeg arbejder i dag på at have fokus på sundheden i livet, både mentalt og fysisk. Samtidig med har jeg også sagt ja til dette interview da jeg rigtig gerne vil belyse spiseforstyrrelserne i sportens verden” fortæller Katrine meget åbenhjertet.

Katrine oplever de samme reaktioner fra venner og familie som mange andre løbere. De forstår ikke hvorfor man gider at bruge så meget tid på sport og motion.

“Mange kan ikke forstå hvorfor jeg vil bruge så meget tid på det, men det er et fix jeg ikke kan leve uden. Jeg er måske løbe-/træningsafhængig og den følelse er der en del der ikke forstår. Men løb er for mig, hvad sukker kan være for nogle andre,” fortæller hun.

Følg Katrine på Instagram

Katrine er aktiv på Instagram med profilen @katrineabel95 og det betyder meget for hende at dele sine oplevelser og være med til at inspirere andre.

“Jeg vil gerne vise og belyse, at løbe ikke kun behøver at være til for vægttab og forbrænding, at det ikke er noget man gør af pligt, men derimod for velvære, mental styrke og fordi man sagtens kan nå et punkt med løb hvor det bare er rigtig sjovt,” fortæller Katrine.

Kæmpe Nike Zoom Fly fan

Her afledningsvis skulle jeg selvfølgelig spørge Katrine om hvilke løbesko hun løber i til dagligt.

“Jeg er en evig tilhænger af Nike løbesko. Jeg har prøvet Asics, det fungerede ikke. Det sidste halve år har jeg slidt to par Nike Zoom Fly op og det er de mest unikke løbesko” fortæller Katrine afslutningsvis.

Du kan købe Nike Zoom Fly løbeskoene hos bl.a. SportmasterSportamore og i Nike Store.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Læs også

100 dages løb i træk

100 dages løb i træk

Måske kender du den der følelse af tilfredshed når man har været ekstra god til at passe sin løbetræning i en periode,

Danske Løbere Lyver

Danske Løbere lyver

Danske Løbere lyver og muligvis mere end andre danskere. Eller også er de bare meget sejere og mere standhaftige end gennemsnittet. Muligvis

Martin Meyer

Martin løb fra depressionen

I dette portræt skal vi møde Martin. Martin er 31 år gammel og bor i Slagelse sammen med sin kæreste og datter

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder og gode tilbud fra Danske Løbere

Bemærk!
Efter tilmelding vil du modtage en mail hvor du skal bekræfte din tilmelding