Jesper - En ægte Karmaviking

Jesper – En ægte Karmaviking

Når man taler med Jesper, eller Karmaviking som han hedder på Instagram er det første man tænker at der her er tale om et meget positivt indstillet menneske. Han har igennem løb fundet en masse positiv energi som han er indstillet på at give videre. Give videre i bedste karma stil.

Jesper har løbet i godt 5 år. “Jeg var en tyk doven mand indtil for 6 år siden, hvor jeg blev ‘tvunget’ i gang med fitness” fortæller han. “Jeg startede på cross-traineren et par gange om ugen til jeg havde opbygget noget kondition, og begyndte så så småt at løbe sent om aftenen, så ingen så mig løbe – det er fjollet, men jeg tror mange er bange for hvad folk tænker” uddyber han.

Hvad motiverer en Karmaviking?

Det er altid interessant at høre hvad der motiverer folk til at bruge de mange træningstimer på at løbe og forJesper var der også en rigtigt god grund til at løbe. “Da jeg begyndte at træne og løbe, begyndte jeg også at tabe mig, markant. Efterhånden som kiloene forsvandt steg motivationen og jeg løb mere og mere”. “Efterhånden blev dog mere til en måde at meditere for mig, wellness kan man kalde det” fortæller han videre.

Når en skade kan være god

“Jeg blev grebet af iveren og skulle løbe hurtigere og længere og endte da også med en skade”. “Det var det bedste der kunne ske, for det tvang mig ned i gear og jeg fik lysten til hyggeløb tilbage, jeg løber bare for at ha det godt og nyde turen – Gerne langt, men aldrig som en konkurrence”.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Fantastic run again today with the always funtastic #odenserunners 🤩 I was surrounded by youth today(yoith and @brauer1009 😜), and allthough i feel 17, my body just isn’t 😂 Pace was set at somewhere around 5’15”, which is too fast for a 10km for me at the moment… This picture is from around 9km filled with jumping on boulders, benches and hillclimbs 😊 What you should notice is the two runners in the back, we were struggling to keep up the whole way, but our spirit will never tire 💪 And THIS is what i love about running! Keep your spirits up, life is great 😊 #løberliv #runnersofinstagram #running #enjoytherun #enjoylife #karma #karmaviking #løbemagasinet @danskeløbere #goodkarma #runnerslife #bodytransformation #løberne #odense #odensecity #mitodense #odenseå

Et opslag delt af Karmaviking (@karmaviking) den

Odense Runners

De seneste par år har Jesper løbet sammen med Odense Runners der er et gratis løbefællesskab i Odense. De opererer på Facebook og alle kan være med og er velkomne.
“Især om vinteren er det godt at ha en aftale, for jeg skal IKKE være den der melder fra og bliver drillet.” “På den måde kommer jeg også ud på de ture, hvor jeg virkeligt ikke gider.” …de ture kender vi vist alle.

I den kommende tid er der et par løb i kalenderen for Jesper.
“Jeg har netop tilmeldt mig crossløb fyn, som er 10 løb fordelt over hele Fyn vinteren igennem og så regner jeg med at løbe mit første marathon i år, hvilket ved jeg dog ikke endnu.”

Til spørgsmålet om hvilke ambitioner Jesper har for sit løb på den længere bane har han ogås planerne klar. “Jeg vil gerne løbe nogle ultraløb, ikke bare lange løb men lange trailløb!” “Jeg fik blod på tanden efter Kolding Night and Day, hvor jeg løb halvmarathon både nat og dag på trapper, bakker, mudder og ler. Det var det hårdeste jeg nogensinde har prøvet, men det var fantastisk”

Løb og træning fylder meget i Jespers kalender, for ud over  løb styrketræner Jesper 4-6 gange om ugen i en lille times tid ad gangen.

Det er da heller ikke alle der forstår prioriteterne lige godt. “Nogle gange hører jeg dem der: “pas nu på dig selv, husk hviledage, det er altså ikke sundt, alt med måde”. “Men det er ikke ret tit, og folk er generelt gode til at heppe og bakke op”. “Mine forældre er især gode til at heppe, min far er gammel marathon-løber og ved hvordan det er”.

Karmaviking på Instagram

Jesper har oplevet det som mange andre også har. At det kan give ekstra motivation at dele sine løb på Instagram. Derfor lægger han også ofte billeder op og man kan bl.a. se en sjov billedserie hvor han installerer en lille batteridrevet blæser i hans vikingehjelm så den, ved særlige lejligheder, er til at holde ud at løbe med.

“Jeg synes løb drejer sig om at have det godt, og sørge for at medløberne har det godt, min far sagde altid: “man skal ikke løbe hurtigere end man kan snakke sammen” og det prøver jeg at holde mig til.”

God karma

“Til HCA Marathon havde jeg en stor pose slik med rundt, både som hurtig energi, men der blev også delt ud til de løbere der så ud til at være trætte. “Jeg hyggede bare og skulle ikke nå noget, så hvorfor ikke hjælpe de andre på turen.”

Jespers håb er at den slags breder sig og som han siger “tænk hvis alle heppede på hinanden?”.

Det er svært ikke at blive imponeret af Jespers overskud og gode energi og det er en fornøjelse at kunne fortælle om hans projekt her på danskelobere.dk

Vi glæder os til at følge ham på Instagram.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Læs også

Løbe Udsalg i Nike Store

Løbe Udsalg i Nike Store

I dag er der blevet tilføjet nye varer til det store Løbe Udsalg i Nike Store. Vi har gjort det hårde arbejde

Ninjaen Kim Ebbesen

Ninjaen Kim

Kim Ebbesen kender du måske fra Instagram hvor han går under navnet @ninja_ebbesen. Kim har masser af aktiv fritid på programmet, for

Den hurtigste mand i Danmark - Frederik Schou Nielsen

Den hurtigste mand i Danmark

På Instagram præsenterer 22-årige Frederik Schou-Nielsen sig selv som “Den hurtigste mand i Danmark”, eller “The Fastest Man in Denmark” for han

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder og gode tilbud fra Danske Løbere

Bemærk!
Efter tilmelding vil du modtage en mail hvor du skal bekræfte din tilmelding