Rasmus - Den nørdede ultraløber

Rasmus – Den nørdede ultraløber

Nu skal vi møde intet mindre end en fyr, Rasmus, der beskriver sig selv som The Geek Runner på Instagram.

Du har muligvis allerede mødt ham uden at vide det, for Rasmus har tilbagelagt en del både halve- og hele maratonløb iført et stort bamsekostume. Det kan du læse mere om længere nede.

Til dagligt slår Rasmus sine folder i Odense, og er far til 3 små drenge. Hans motivation for at løbe startede et sted som mange kan relatere til.

“Min motivation til løb startede tilbage i 2013, da jeg en dag så et billede af mig selv, og slet ikke kunne kende mig selv,” fortæller Rasmus. Som Rasmus selv beskriver det var han til sin egen store overraskelse blevet fed.

Rasmus besluttede sig for at starte med at løbe selv om ambitionerne ikke var store til at starte med. “Mit mål var at kunne løbe 800 meter uden pause,” fortæller han. ” Jeg løb en kort rute der sjovt nok gik ned til isbutikken ved Frues Bøge i Odense og hjem igen,” fortsætter Rasmus.

Maratonløber

Det skulle dog vise sig at Rasmus var god til at løbe, trods vægten og derfor kom der hurtigt blod på tanden.

Han fortæller videre, “Der gik ikke mere end 6 måneders tid, inden jeg havde forsynet mig med min første personlige løbetræner, som skulle føre mig gennem mit første halvmaraton og sidenhen den hele distance.”

På imponerende vis fik Rasmus på 14 måneder uden nogen tidligere erfaring med løb gennemført både et halvmaraton (1 time 26 minutter) og et maraton (3 timer 26 minutter).

En årgang jagtede Rasmus målet om at løbe maraton på under 3 timer, men det gav bagslag fortæller han, “Jeg fik presset kroppen for hårdt på så kort tid, at jeg opgav projektet”.

I stedet kastede Rasmus blikket på en anden type løb, nemlig trail- og ultraløb.

Ud i naturen

Rasmus havde egentlig aldrig troet at det at løbe i naturen ville være så befriende som han hurtigt opdagede. Han fandt sig hurtigt godt tilpas, men savnede det at “grave dybt efter overlevelse,” som han beskriver det.

Derfor begyndte han i 2015 at løbe ultraløb. Det første løb var 50 miles ved Firkløver 50/50. “Det var et super fedt løb med den bedste stemning ever – kan kun anbefale dette løb,” fortæller Rasmus.

Efter ultra-debuten tog det fart for Rasmus. Han kom i langt bedre form og skar året efter 45 minutter af sin tid fra året før. Derudover deltog han i ‘Mors 100 Miles’ hvor man løber 160 km rundt på Mors. Det blev tilbagelagt i 18 timer 47 minutter.

24 timers løb

Udfordringer skulle være større og sammen med en gruppe venner fra trail- og ultramiljøet satte Rasmus endnu et vildt mål.

24 timers løbet i Beograd i Serbien i 2016.

For mange er det et urealistisk mål at løbe over 200 km på 24 timer, og meget få danskere har formået at gøre det. Det var også Rasmus’ mål – og det blev indfriet med 200,2 km i benene.

De nærmest umenneskelige udfordringer er det der motiverede Rasmus til at deltage. At grave dybt, gå ind i sig selv og finde styrken og vilje frem.

Bagsiden af medaljen

Når man som Rasmus, i perioder har haft 16-18 træningspas om ugen og kunne finde på at løbe et trænings-halvmaraton midt om natten blot fordi det stod i en træningsplan måtte det ramme ham på et eller andet tidspunkt.

Familie og venner havde svært ved at affinde sig med det og forstå at der blev prioriteret som der gjorde.

Rasmus var blevet fyldt mentalt med løb, og han blev nødt til at slække lidt på det hele for at kunne leve et liv der ikke kun kredsede om ham og hans træning.

I løbet af 2017 tog han lidt ekstra kilo og former var ikke hvor den skulle være, men stillede alligevel op i løb med samme ambitioner som tidligere. Resultatet blev ved flere tilfælde at han ikke kunne gennemføre løbene. Bl.a ved Firkløver 50/50 og et 101 km trailløb rundt om Mont Black.

Skaden

2018 skulle vise sig fra sin værste side. Der blev konstateret en lille revne i brusken i højre knæ.

“En skade jeg har haft svært ved at acceptere, men i stedet har måtte erkende var der og derfor ikke gjorde det nemmere at finde motivationen frem,” fortæller Rasmus. Af samme grund har Rasmus ikke nogen løb planlagt i 2018/19.

“Jeg tror at alle der har haft en skade kan nikke genkendende til denne følelse, og at det er et sandt helvede,” fortæller Rasmus.

Den løbende bamse

Når Rasmus siger han ikke har haft nogen løb i kalenderen er det faktisk ikke helt rigtigt. Han har da løbet en række både hele- og halve maratonløb.

Dog iført et stort varmt bamsekostume.

Om det fortæller Rasmus, “jeg har altid lært, at man skal vende det negative til noget positivt, og det er her karakteren The Geek Bear opstod”.

Til spørgsmålet om hvorfor han dog løber iklædt bamsekostume svarer han, “har du nogensinde set på folk langs en løberute? De er ikke lige just de mest smilende personer”.

“Særligt ikke børnene, der står der i flere timer og venter på at deres mor, far eller bror, søster der kommer susende forbi, og de mange timers ventende er overstået på 5 sekunder,” fortæller han.

“Der er intet i denne verden der varmere mit hjerte mere end at se børn smile. Og jeg kan love jer for, at der rigtig mange børn der er blevet glade af at have set og ikke mindst mødt The Geek Bear mens de har ventet på deres far eller mor,” fortæller Rasmus entusiastisk.

“Sidste løb i dragten, var HCA Marathon hvor jeg delte slikkepinde ud til en masse glade børn. For hvem har lige mødt en bjørn under et marathon, der delte slikkepinde ud?” spørger Rasmus retorisk.

Fremtidige planer

Rasmus  arbejder mod et comeback indenfor ultraløb igen i efteråret 2019. I den forbindelse er han gået i gang med træningen og har som noget nyt også sat mere fokus på fitnesstræning.

“Jeg har fundet ud af hvor vigtigt at have en god og stærkt opbygget ryg, balder og lår. Så disse trænes flere gange om ugen,” fortæller han.

Hvis du vil følge Rasmus fremadrettet skal du følge hans inspirerende og motiverende Instagram profil der hedder @the_geek_runner

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Læs også

Løber - Bliv set i mørket!

Løber – Bliv set i mørket!

Man bliver overrasket hvert år på denne tid. De lange varme lyse sommeraftner sidder stadig i kroppen og man er ikke helt

Rabatkode til Nike Store

Rabatkode til Nike Store

Hvis du står og skal bruge nye løbesko, tøj eller andre produkter fra Nike så skal du lige læse med her. Brug

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder og gode tilbud fra Danske Løbere

Bemærk!
Efter tilmelding vil du modtage en mail hvor du skal bekræfte din tilmelding