Den hurtigste mand i Danmark - Frederik Schou Nielsen

Den hurtigste mand i Danmark

På Instagram præsenterer 22-årige Frederik Schou-Nielsen sig selv som “Den hurtigste mand i Danmark”, eller “The Fastest Man in Denmark” for han skriver nemlig på engelsk. Frederik har i skrivende stund 5601 følgere og en del af dem er udenlandske hvorfor det giver god mening at skrive på engelsk.

Udenfor løbebanen studerer Frederik til dagligt Ernæring og Sundhed – det giver ret god mening.

Danmarksmester

Når man er regerende Danmarksmester på 100 meter distancen i den flotte tid 10,56 tiltrækker man sig automatisk noget opmærksomhed. Frederik startede med at løbe tilbage i 2013 og stiller til dagligt op for løbeklubben Sparta der holder til ved Østerbro Stadion i København.


Motivation

Til spørgsmålet om hvad der er motivationen for at løbe svarer Frederik “Min motivation for at løbe er at se hvor langt jeg kan komme, og skubbe mine grænser hver dag til træning. Blive den bedste udgave af mig selv og den bedste i Danmark”. ”Det hjælper også at man ved der er nogle holdkammerater der står hver dag til træning og bakker op om det og at vi kan lide i fællesskab” fortsætter han.

I dag løber Frederik som sagt i Sparta hvor han er en del af en større træningsgruppe af unge mennesker. Selv om de ikke alle dyrker de samme dicipliner fungerer det godt. Frederik har selv en fortid med fodbold som han droppede til fordel for løb.

“I gruppen laver vi både styrketræning, men også plyometrisk træning, som primært består af nogle forskellige spring øvelser. Vi træner også bevægelighed, smidighed mm.”

Fremtidige mål

Frederik har netop lige afsluttet sæsonen her i september, men starter igen op med konkurrencer i starten af det nye år. Et af de store mål er at løbe DM og forhåbentlig også kvalificere sig til til EM.

Ambitionerne på den længere bane er at blive ved med at være den bedste i Danmark, som han jo opnåede i sommer med det danske mesterskab på 100 meter. “Derudover vil jeg rigtigt gerne med til et EM, men det kræver virkeligt meget, så vi må se hvor langt talent og hårdt arbejde rækker” fortsætter han.

Prioriteter

Som ambitiøs idrætmand har det naturligvis en pris at skulle træne så meget som Frederik gør. Derfor er det heller ikke uden omkostninger at man er nødt til at prioritere sin sport først.

“Desværre har jeg måtte melde afbud til flere ting, som jeg egenligt hverken kunne eller havde lyst til at melde afbud til, men de muligheder der opstår med med min sport får jeg ikke igen, så det er med at tage dem når de kommer!” fortæller Frederik.

Frederik på Instagram

I forhold til at dele billeder på Instagram er Frederik rimelig klar i spyttet. “Det er meget forskelligt hvor ofte jeg deler noget, men det er klart fedest at dele noget der er gået godt, frem for noget der ikke er gået så godt. Man tænker også mere over at man gerne vil dele gode og spændende oplevelser, end halvdårlige eller kedelige oplevelser.”

Løbesko

Til spørgsmålet om hvilke løbesko Frederik sidst har købt overrasker han faktisk. “Det er faktisk nogle år siden, men dem jeg bruger lige nu er Nike Air Zoom Pegasus 35, og grunden til jeg ikke selv har købt nogen er at jeg er sponsoreret af Nike og modtager sko og udstyr fra dem” fortæller han.

“Til konkurrence bruger jeg et par Nike Superfly Elite pigsko”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Læs også

Sender - En løbemotivator

Sender – En løbemotivator

Sender Clausen er en fyr der er dukket op i mit Instagram feed rigtig ofte. Jeg følger masser af danske løbere på

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder og gode tilbud fra Danske Løbere

Bemærk!
Efter tilmelding vil du modtage en mail hvor du skal bekræfte din tilmelding