Test af HASENJAGD Løbestrømper

Test af HASENJAGD Løbestrømper

Vi har haft mulighed for at teste et produkt der for os er nyt, nemlig HASENJAGD Løbestrømper.

HASENJAGD er startet af de to Nordjyder Rasmus og  Morten, som selv har en aktiv fortid indenfor cykelsport og derfor så et behov i markedet for udvikling af bedre sportsstrømper.

Deres webshop åbnede op denne sommer og de har fra starten haft pæn succes, båret af en stor tilfredshed med produkterne.

Test af HASENJAGD Løbestrømper

For virkelig at sætte strømperne på prøve, har vi fokuseret på at give dem nogen kilometer i i løbeskoene og ikke bare vurdere dem ud fra en engangsoplevelse.

Hvis du har fået smag for at prøve de nye HASENJAGD løbestrømper og samtidig støtte op omkring en ny dansk iværksættervirksomhed har du chancen nu.

Birthe der har stået for testen fortæller følgende:

Jeg har fået æren af at teste løbestrømperne fra HASENJAGD de seneste to uger. De er blevet testet på forskellige distancer og typer af træningspas, herunder joggeture,
intervaller, tempoturer og lange løbeturer. Til testen er det blevet til 170 km i løbeskoene iført HASENJAGD.

Jeg har testet strømper fra Classic serien og HSNJGD serien. Mit første indtryk af løbestrømperne var positivt, da de er af god kvalitet med et minimalistisk og stilrent design. Jeg var dog lidt skeptisk over, at der ikke var markeret hvilken strømpe, der hørte til henholdsvis højre og venstre fod, som jeg ellers er vant til fra andre løbestrømper. Jeg frygtede, at det ville påvirke pasformen og komforten under løbeturen. Men allerede på første løbetur blev denne skepsis modbevist.

Strømpernes pasform er god. De sidder tæt til foden og laver ikke irriterende folder i
skoen, som kan genere under træningen. Jeg har i testperioden ikke oplevet, at
strømperne har udvidet sig under løbeturene, men de har derimod holdt den samme tætte pasform. Strømperne er velegnet til alle typer af træningspas lige fra de rolige lange joggeturer til intervallerne med masser af fart. Strømpen har en fin åndbarhed, som holder fødderne tørre kilometer efter kilometer. De har passet fint til efterårets temperaturer, men om de kan holde mine fødder varme, når termometeret kommer under frysepunktet, må tiden vise.

Navnet HASENJAGD, som vel kan oversættes til ’harejagt’ på dansk, giver en ekstra kant og dimension til brandet. På flere af deres styles er der afbilledet en hare, som er en lækker detalje til strømperne. HASENJAGD er strømper til alle sportsfolk med sans for kvalitet og stilrent design. Strømperne får mine varme anbefalinger, så #letthehuntbegin.

Rasmus – Den nørdede ultraløber

Rasmus - Den nørdede ultraløber

Nu skal vi møde intet mindre end en fyr, Rasmus, der beskriver sig selv som The Geek Runner på Instagram.

Du har muligvis allerede mødt ham uden at vide det, for Rasmus har tilbagelagt en del både halve- og hele maratonløb iført et stort bamsekostume. Det kan du læse mere om længere nede.

Til dagligt slår Rasmus sine folder i Odense, og er far til 3 små drenge. Hans motivation for at løbe startede et sted som mange kan relatere til.

“Min motivation til løb startede tilbage i 2013, da jeg en dag så et billede af mig selv, og slet ikke kunne kende mig selv,” fortæller Rasmus. Som Rasmus selv beskriver det var han til sin egen store overraskelse blevet fed.

Rasmus besluttede sig for at starte med at løbe selv om ambitionerne ikke var store til at starte med. “Mit mål var at kunne løbe 800 meter uden pause,” fortæller han. ” Jeg løb en kort rute der sjovt nok gik ned til isbutikken ved Frues Bøge i Odense og hjem igen,” fortsætter Rasmus.

Maratonløber

Det skulle dog vise sig at Rasmus var god til at løbe, trods vægten og derfor kom der hurtigt blod på tanden.

Han fortæller videre, “Der gik ikke mere end 6 måneders tid, inden jeg havde forsynet mig med min første personlige løbetræner, som skulle føre mig gennem mit første halvmaraton og sidenhen den hele distance.”

På imponerende vis fik Rasmus på 14 måneder uden nogen tidligere erfaring med løb gennemført både et halvmaraton (1 time 26 minutter) og et maraton (3 timer 26 minutter).

En årgang jagtede Rasmus målet om at løbe maraton på under 3 timer, men det gav bagslag fortæller han, “Jeg fik presset kroppen for hårdt på så kort tid, at jeg opgav projektet”.

I stedet kastede Rasmus blikket på en anden type løb, nemlig trail- og ultraløb.

Ud i naturen

Rasmus havde egentlig aldrig troet at det at løbe i naturen ville være så befriende som han hurtigt opdagede. Han fandt sig hurtigt godt tilpas, men savnede det at “grave dybt efter overlevelse,” som han beskriver det.

Derfor begyndte han i 2015 at løbe ultraløb. Det første løb var 50 miles ved Firkløver 50/50. “Det var et super fedt løb med den bedste stemning ever – kan kun anbefale dette løb,” fortæller Rasmus.

Efter ultra-debuten tog det fart for Rasmus. Han kom i langt bedre form og skar året efter 45 minutter af sin tid fra året før. Derudover deltog han i ‘Mors 100 Miles’ hvor man løber 160 km rundt på Mors. Det blev tilbagelagt i 18 timer 47 minutter.

24 timers løb

Udfordringer skulle være større og sammen med en gruppe venner fra trail- og ultramiljøet satte Rasmus endnu et vildt mål.

24 timers løbet i Beograd i Serbien i 2016.

For mange er det et urealistisk mål at løbe over 200 km på 24 timer, og meget få danskere har formået at gøre det. Det var også Rasmus’ mål – og det blev indfriet med 200,2 km i benene.

De nærmest umenneskelige udfordringer er det der motiverede Rasmus til at deltage. At grave dybt, gå ind i sig selv og finde styrken og vilje frem.

Bagsiden af medaljen

Når man som Rasmus, i perioder har haft 16-18 træningspas om ugen og kunne finde på at løbe et trænings-halvmaraton midt om natten blot fordi det stod i en træningsplan måtte det ramme ham på et eller andet tidspunkt.

Familie og venner havde svært ved at affinde sig med det og forstå at der blev prioriteret som der gjorde.

Rasmus var blevet fyldt mentalt med løb, og han blev nødt til at slække lidt på det hele for at kunne leve et liv der ikke kun kredsede om ham og hans træning.

I løbet af 2017 tog han lidt ekstra kilo og former var ikke hvor den skulle være, men stillede alligevel op i løb med samme ambitioner som tidligere. Resultatet blev ved flere tilfælde at han ikke kunne gennemføre løbene. Bl.a ved Firkløver 50/50 og et 101 km trailløb rundt om Mont Black.

Skaden

2018 skulle vise sig fra sin værste side. Der blev konstateret en lille revne i brusken i højre knæ.

“En skade jeg har haft svært ved at acceptere, men i stedet har måtte erkende var der og derfor ikke gjorde det nemmere at finde motivationen frem,” fortæller Rasmus. Af samme grund har Rasmus ikke nogen løb planlagt i 2018/19.

“Jeg tror at alle der har haft en skade kan nikke genkendende til denne følelse, og at det er et sandt helvede,” fortæller Rasmus.

Den løbende bamse

Når Rasmus siger han ikke har haft nogen løb i kalenderen er det faktisk ikke helt rigtigt. Han har da løbet en række både hele- og halve maratonløb.

Dog iført et stort varmt bamsekostume.

Om det fortæller Rasmus, “jeg har altid lært, at man skal vende det negative til noget positivt, og det er her karakteren The Geek Bear opstod”.

Til spørgsmålet om hvorfor han dog løber iklædt bamsekostume svarer han, “har du nogensinde set på folk langs en løberute? De er ikke lige just de mest smilende personer”.

“Særligt ikke børnene, der står der i flere timer og venter på at deres mor, far eller bror, søster der kommer susende forbi, og de mange timers ventende er overstået på 5 sekunder,” fortæller han.

“Der er intet i denne verden der varmere mit hjerte mere end at se børn smile. Og jeg kan love jer for, at der rigtig mange børn der er blevet glade af at have set og ikke mindst mødt The Geek Bear mens de har ventet på deres far eller mor,” fortæller Rasmus entusiastisk.

“Sidste løb i dragten, var HCA Marathon hvor jeg delte slikkepinde ud til en masse glade børn. For hvem har lige mødt en bjørn under et marathon, der delte slikkepinde ud?” spørger Rasmus retorisk.

Fremtidige planer

Rasmus  arbejder mod et comeback indenfor ultraløb igen i efteråret 2019. I den forbindelse er han gået i gang med træningen og har som noget nyt også sat mere fokus på fitnesstræning.

“Jeg har fundet ud af hvor vigtigt at have en god og stærkt opbygget ryg, balder og lår. Så disse trænes flere gange om ugen,” fortæller han.

Hvis du vil følge Rasmus fremadrettet skal du følge hans inspirerende og motiverende Instagram profil der hedder @the_geek_runner

 

 

Løb og kampen mod en spiseforstyrrelse

Løb og kampen mod en spiseforstyrrelse - Katrine Abel

Katrine er 22 år gammel, og beskriver sig selv som en ustyrlig løbetosse fra  Aarhus. Når hun ikke løber,  studerer hun til dagligt til fysioterapeut.

Det er ikke svært for Katrine at sætte ord på hvad der er der motiverer hende til at løbe. “Jeg løber fordi det er mit mentale frirum. Når jeg løber føler jeg at jeg flyver. Det er den eneste motionsform, hvor jeg kan koble så meget fra, at jeg ikke tænker på noget, men derimod føler jeg mig som en fugl der flyver henover vandet,” fortæller hun.

“Flere spørg mig tit hvordan jeg kan holde ud at løbe så langt, men når man som jeg forbinder løb med afkobling og meningsfuldhed, så lægger jeg ikke mærke til hvor langt jeg har løbet og om det er hårdt for mig,” fortsætter hun.

“På alle mine løbeture opnår jeg ret hurtigt en steady state følelse, hvor jeg kan løbe solen sort. Herudover tror jeg bare at jeg er afhængig af ”Runners High,” fortæller Katrine.

Ny løber

Selv om Katrine kan mønstre så fine tider som 5 km på 20.58 og et halvmaraton på 1.33.07 har hun faktisk ikke tilbragt så lang tid i løbeskoene.

Hun fortæller, “når jeg siger til folk der ikke kender mig, at jeg kun har løbet seriøst i lige knapt et år og ellers siger, at jeg har spillet elite fodbold siden jeg var 6 år – så fører det ofte et skørt blik med sig.”

Efter at være kommet tilbage efter en korsbåndsskade har Katrine virkelig mærketen en udvikling i sit løb. Både på hvor lange distancer der kan løbes, men også på farten.

“Min krop har forandret sig meget via de mange løbeture og det er også derfor jeg i dag, er så bidt af løb – fordi jeg netop har fået ”løberkroppen” der er med til at gøre mig til en bedre og hurtigere løber.

Katrine-tid

Til spørgsmålet om hvem Katrine løber sammen med til dagligt svarer hun, “Jeg løber altid alene. Løb er som sagt mit frirum og her hvor jeg ikke tænker over noget. Det er Katrine-tid når det er allerbedst”.

Mange af Jer vi har interviewet nævner frirummet i løb, det betød også noget for Birthe som vi interviewede i sidste måned.

Nye udfordringer i 2019

Ved siden af løbet både cykler og svømmer Katrine også. Det er der en klar grund til og hun har da også et par ambitiøse planer for 2019. “Jeg vil rigtig gerne dyrke triathlon noget mere, hvor løbet helt klart kommer til at være min force. Camilla Lykke (dansk triathlet) er en kæmpe inspiration for mig – jeg synes hun er så sej og jeg kunne godt tænke mig at gå i samme retning som hende,” fortæller Katrine videre.

Som restitutionstræning har Katrine fået øjnene op for yoga. “Jeg nyder at gå ind i mig selv og mærke min krop. Yoga er god de dage jeg restituerer, da det ikke belaster kroppen på samme vis,” fortæller Katrine.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Jeg er vild med det her☀️+🚴🏼‍♀️+🌊=💯👏🏻😍👌🏻

Et opslag delt af Katrine Abel (@katrineabel95) den

Kampen mod spiseforstyrrelsen

Som tidligere nævnt studerer Katrine til fysioterapeut. Det studie har hun kunne bruge til at arbejde med et personligt problem hun har kæmpet med det sidste års tid.

Katrine lider nemlig af en spiseforstyrrelse. Hun føler at hun kan bruge sin viden fra studiet til at gøre kroppen så stærk som muligt og i stand til komme bekæmpe sygdommen.

“I dag bruger jeg træningen som et middel og en ressource til at komme ud af spiseforstyrrelsen. Det kan for mange lyde underligt, da vægtøgning og ekstra kalorie forbrænding ikke rigtigt rimer, men løb er som sagt mit frirum, hvad jeg nyder allermest og her jeg har det bedst.”

“Jeg arbejder i dag på at have fokus på sundheden i livet, både mentalt og fysisk. Samtidig med har jeg også sagt ja til dette interview da jeg rigtig gerne vil belyse spiseforstyrrelserne i sportens verden” fortæller Katrine meget åbenhjertet.

Katrine oplever de samme reaktioner fra venner og familie som mange andre løbere. De forstår ikke hvorfor man gider at bruge så meget tid på sport og motion.

“Mange kan ikke forstå hvorfor jeg vil bruge så meget tid på det, men det er et fix jeg ikke kan leve uden. Jeg er måske løbe-/træningsafhængig og den følelse er der en del der ikke forstår. Men løb er for mig, hvad sukker kan være for nogle andre,” fortæller hun.

Følg Katrine på Instagram

Katrine er aktiv på Instagram med profilen @katrineabel95 og det betyder meget for hende at dele sine oplevelser og være med til at inspirere andre.

“Jeg vil gerne vise og belyse, at løbe ikke kun behøver at være til for vægttab og forbrænding, at det ikke er noget man gør af pligt, men derimod for velvære, mental styrke og fordi man sagtens kan nå et punkt med løb hvor det bare er rigtig sjovt,” fortæller Katrine.

Kæmpe Nike Zoom Fly fan

Her afledningsvis skulle jeg selvfølgelig spørge Katrine om hvilke løbesko hun løber i til dagligt.

“Jeg er en evig tilhænger af Nike løbesko. Jeg har prøvet Asics, det fungerede ikke. Det sidste halve år har jeg slidt to par Nike Zoom Fly op og det er de mest unikke løbesko” fortæller Katrine afslutningsvis.

Du kan købe Nike Zoom Fly løbeskoene hos bl.a. SportmasterSportamore og i Nike Store.