100 dages løb i træk

100 dages løb i træk

Måske kender du den der følelse af tilfredshed når man har været ekstra god til at passe sin løbetræning i en periode, det gør jeg i hvert fald. Men hvilken følelse må det ikke være når man har løbet hele 100 dage i træk?

Det kan være at Rikke kan svare os på det, for det er netop dette projekt hun er godt i gang med lige nu.

Rikke er 44 år, gift, har børn og arbejder til dagligt som leder i fitnesskæden Loop Fitness og til dagligt løber hun. Meget!

Efter i en del år at have løbet og også gennemført et par halvmaratonløb satte en skade en stopper for løbet og Rikke kastede sig derfor over styrketræning. I maj i år er hun dog igen, efter et par års pause, startet op med løbet og er vendt stærkt og meget motiveret tilbage.

“Det har været hårdt at starte op igen, jeg kan godt mærke det er flere år siden, og nok også at jeg er blevet de år ældre siden jeg sidst løb regelmæssigt. Men jeg elsker mit løb, også på de dage hvor motivationen måske ikke er så stor,” fortæller Rikke.

Man fortryder aldrig en løbetur

Som flere af de andre løbere vi har interviewet fortæller, er løb også en mental ting for Rikke, “Uanset hvor hård en løbetur man lige har været på, så er fornemmelsen i kroppen altid det hele værd. Jeg får tænkt en masse tanker og får renset ud i stress og problemer.”

Rikke løber for det meste alene, og helst meget tidligt om morgenen, hvor hun har vejene helt for sig selv. På dette tidspunkt behøver man ikke at forholde sig til andre mennesker, hvilket kan være rart i en hverdag hvor Rikke, som hun selv udtrykker det, “er meget på”.

Motivationen

At have en kalender fyldt med forskellige typer af løb er med til at motivere Rikke, fortæller hun. “Det motiverer mig meget at jeg har forskellige løb i kalenderen, for selv om jeg foretrækker at løbe alene til hverdag, så er det også fedt at deltage i løb rundt omkring.”

I år har Rikke bl.a. deltaget i Royal Run, Rubjerg Knude Løbet, Ladies Mudrace, Skagen Marathon, og så arrangerede hun selv et motionsløb på hendes arbejdsplads: Loop Løbet 2018 som blev en stor succes.

Løb 100 dage i træk

Rikke har sammen med en veninde kastet sig over en udfordring som de fleste nok ville finde uoverskuelig.

Hun fortæller, “vi skal løbe hver dag i 100 dage i træk, og i dag har vi løbet dag 75. Det har været en fed udfordring, og nu mangler vi kun 25 dage.”

“Det har været fedt at have en veninde at kunne dele det med, også når andre synes man er helt skør fordi man skal afsted på en tur hver dag.”

FitnessRikke på Instagram

“Selvom min omgangskreds synes det er lidt skørt, så synes de også at det er vildt sej og godt klaret,” fortæller Rikke.

Rikke har i løbet af 100 dages udfordringen lagt billeder op på hendes instagram profil der hedder @fitnessrikke. Også her høster hun mange positive kommentarer som er med til at booste motivationen til at blive ved.

Ambitionerne for fremtiden er at blive ved med at løbe, og have det godt med det.

“Jeg vil gerne vise andre kvinder i min alder, at selvom man har børn, hus, job osv , så er det stadig muligt at opnå sine drømme og mål,” fortæller Rikke.

Rikke afslutter med en lettere underspillet kommentar “Hvis jeg kan, så kan andre også. Man behøver ikke være Super Woman, man skal bare ville det nok – og det vil jeg.”.

Du har nok ret Rikke, men undertegnede synes i hvert fald du er mega sej. Jeg glæder mig til at følge dig hele vejen mod de 100 dage i streg med løb.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Læs også

Løber - Bliv set i mørket!

Løber – Bliv set i mørket!

Man bliver overrasket hvert år på denne tid. De lange varme lyse sommeraftner sidder stadig i kroppen og man er ikke helt

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder og gode tilbud fra Danske Løbere

Bemærk!
Efter tilmelding vil du modtage en mail hvor du skal bekræfte din tilmelding